1270 @ 3:30? LiveSTRONG

Očekávané se stane skutkem. Zítra se se startovním číslem 1270 postavím na Pražský mezinárodní maratón. Klepou se mi z toho kolena…

Můj aktuální stav není zrovna ideální. Trpím opět mírným nachlazením a puzením ke kašli — nic dobrého pro běh. Taky mě táhne levý stehno, bůh ví proč. Naopak se zdá, že na poslední chvíli si svoje protesty rozmyslelo pravý lejtko, který mě bolelo asi dva tejdny (od mého průměrného výkonu na hladké desítce).

Jak chci běžet. Zcela zásadním momentem bude to, zda se mi povede nepřepálit začátek. Budu se o to snažit ze všech sil. Tep držet pod 140.

Další úkol je jasný. V klidu a pohodě se dostat v čase 1:40-1:50 do Modřan, kde je polovina závodu. Tento plán má zhruba dvě trhliny. Musím tam přiběhnout v top kondici bez větších známek únavy a bez jakéhokoliv většího zranění. Co budu dělat s puchejřema, který se mi nejpozdějc tady začnou rodit, to ví snad jen déšť a vítr kolem nás…

V Modřanech přijde úkol doběhnout co nejdál na Smíchov stále ještě relativně v pohodě. To by mohlo bejt snad až 10 km. No a pak, až přijdou křeče a krize, děj se vůle boží, ale tu poslední čtvrtinu do toho cíle snad nějak dobelhám.

Plán má několik much. Uvidíme, jak se to vyvrbí. Každopádně z toho mám celkem restecp.

Jak jsem na tom s časem. Vyextrapolovaný osobák z půlmaratónu dává čas 2:57, který je všechno, jen ne reálný. Dal jsem si cíl běžet za 3:30, což odpovídá tempu 5 min/km, které neběhám ani na těch nejlehčích trénincích… ale těch 42,195 km je spíš moje obvyklá dávka na kole. Na běh je to strašně moc.

Reálně si myslím, že se můj čas může pohybovat někde 3:20-3:30. To bude splnění cíle. 3:45 bude ještě dobrý, 4:00 ujde. Nad 4:00 bude asi znamenat, že mě potkalo nějaký zranění. Myslím, že pravděpodobnější bude, že závod vzdám, než že bych měl čas přes čtyři hodiny.

Závod můžete sledovat on-line na pim.cz a živě na ČT4 Sport. A nezapomeňte, že man to watch má číslo 1270 a běží za LiveSTRONG.

PS: Musim kvůli tomu závodu vstávat v šest. Asi mě klepne…
PS2: Letošní triko je dost hnusný, beru jiný.

2 thoughts on “1270 @ 3:30? LiveSTRONG”

  1. Zítra, to bylo desátýho, tedy včera. :grin:
    Hele, já si v Modřanech ničeho nevšim. Naštěstí. Nic ve zlym, ale mě vždycky tyhle monstr akce, který akorát zablokujou dopravu, leda tak naser.u. :smile:
    No a kolikátej jsi vlastě doběhl?

  2. Chápu, taky by mě to sralo. A taky mě to vždycky sere, když to tu dopravu zablokuje.

    Dneska už tam dali výsledky s pořadím, tak koukám, že podle oficiálního času jsem 469.

    Podle reálnýho času budu asi o trochu horší.

Comments are closed.